
Ніж янагіба Sakai Yoshiharu Shirogami YANAGIBA Sashimi 240 мм
6 672 ₴
6 005 ₴
- Під замовлення
- Код: 1455

- +380 (48) 792-37-32автоперезвон
Ніж кухонний японський янагин філейний для сашимі
Янагину від Sakai Yoshiharu — це саме правильна янагина, зроблена за всіма багатовіковими японськими традиціями. Звичайно ж, ніж зроблений вручну. Такий ніж використовується для приготування суші та сашимі. Саме таким ножем має користуватися кожен, хто поважає себе, сушарка або просто шанувальник, який віддає перевагу користуватися добрими правильними речами. Щодо практичної ефективності — я не можу дати професійну оцінку. Для цього потрібно бути професійним кухарем-сушистом. Було б непогано, якби такі Листи відгуки про цей товар (якщо користувалися) і особисту оцінку. Питання не в тому, якісний цей ніж чи ні. Однозначно гарний. Питання в тому, наскільки він кращий від дешевших сучасних версій. принаймні люди, які придбали Sakai Yoshiharu, були дуже задоволені.
Клинок виготовлений із традиційної японської сталі Широгами, відомої ще як Біла Сталь. Назва сталі походить від кольору паперу, у який загорнули брукскі під час продажу на середньовічних ринках. Це високовуглецева сталь, яка, природно, схильна до корозії. Але з цим нічого не поділиш, всі професійні японські ножі іржавіють. Однак, у цьому немає й нічого страшного. Головне — догляд. Після роботи ніж необхідно вимити, насухо витерти та змастити, але не машинною олією, а рослинного або тваринного походження. Ідеальний варіант — олія камелії, але підійде й конопляна олія або звичайний смалець. Такі ножі є й з іншою сталлю — Aogami (Блакитний папір). Aogami трохи зручніше та дорожче. Не можна однозначно сказати, що вона краща, ніж Широгами. Все залежить від особистих переваг кухаря.
Клинок має одностороннє стамеску, що забезпечує максимальну зручність під час філіювання. Клинок заточений вручну на японських водних каменях.
Колодка традиційно зроблена з дерева магнолії. Форма колодки має не зовсім правильну круглу форму, є ребро для зручності схоплення.
Загалом Sakai Yoshiharu Yanagiba — це саме такий ніж, яким він має бути. Ціна? Скажімо так: є янагини дешевші, але такого рівня дешевше, ніж Sakai Yoshiharu не знайти.
Сталь клинка: Біла сталь (Shirogami): високовуглецева сталь, загартована японською технологією (різальна крайка твердіша за обуха). Однобічне заточування. Ручне загартування та заточування.
Твердість:60-62 HRC
Загальна довжина ножа: 375 мм
Довжина клинка: 240 мм
Товщина клинка (макс): 4,5 мм
Матеріал руків'я: дерево магнолії
Вага: 160 г
Країна-постачальник: Японія
Країна-виробник: Японія
Yanagiba — це японський ніж, який використовується для приготування сашимі та суші.
- Ціна: 6 005 ₴