Ніж кухонний японський Tojiro Shirogami Gyuto 240 мм F-695
8 075 ₴
- Під замовлення
- Код: 133121
- +380 (48) 792-37-32автоперезвон
Ніж кухонний японський широками шеф
Tojiro F- 695 — це кухонний ніж японської традиційної серії. Хоч по суті це ніж шеф, але навіть якось рука не підіймається його так називати, все ж точніше буде г'єто (Gyuto). Tojiro — це найбільший виробник кухонних ножів у Японії. І як серйозний виробник Tojiro не міг обійти стороною багатовікові традиції свого народу.
Tojiro F-695 Gyuto — це на 100% традиційний японський ніж (не під традицію), зроблений за всіма давніми технологіями із застосуванням традиційних матеріалів. Жодної відмерзлини, нічого сучасного, все в точності, як було сотні років тому.
Сталь клинка — Широгами або Біла сталь, названа так за кольором паперу, у яку заверталася під час продажу на середньовічних ринках. Сталь тришарова ламінована з твердішим осердям. Клинок загартований за принципом хамона — зонне загартування (різальна крайка твердіші за решту клинка). Спуски клинка починаються від обуха та весь клинок тоншується до кінчика. Така форма клинка шалено зручна під час роботи. Клинок просто ідеальний. Сталь чудова за всіма характеристиками, крім однієї — схильна до корозії. Але з цим нічого не поділиш, це доля всіх високовуглецевих сталей. Просто потрібно доглядати за клинком. Але для тих, хто розуміє всі переваги високовуглецю, це взагалі не проблема.
Колодка Tojiro Gyuto виготовлена традиційно з дерева магнолії та має круглу асиметричну форму для максимальної зручності.
Скажімо прямо, Tojiro F-695 Gyuto — це ніж для професіоналом або ж для людей, які хочуть отримувати задоволення від приготування їжі та знають, як це зробити. Для звичайного нешуканого оббивача цей ніж може бути пов'язаний із розчаруванням: ніж зроблений грубо, клинок іржавіє тощо. Потрібно бути в темі, щоб у всьому цьому знайти красу та гармонію.
Сталь клинка: Широгамі (біла сталь) — високовуглецева тришарова сталь, загартована японською технологією (різальна крайка твердіші обуха).
Твердість:60-62 HRC
Загальна довжина ножа: 400 мм
Довжина клинка: 240 мм
Товщина клинка (макс): 5 мм (на звуження)
Матеріал руків'я: дерево магнолії
Вага: 172 г
Країна-постачальник: Японія
Країна-виробник: Японія
Gyuto (або шеф-ніж) — це головний ніж на кухні. Підходить для будь-яких робіт.
Основні | |
---|---|
Виробник | Tojiro |
Країна виробник | Японія |
Тип | Японський кухарський ніж |
Довжина ножа | 40 см |
Довжина леза | 24 см |
Матеріал рукоятки | Дерево |
Користувацькі характеристики | |
Матеріал леза | Shirogami |
- Ціна: 8 075 ₴